Winkelwagen 0
Cetirizine EG 10mg Tabletten - Koop Zyrtec Generiek in België

Cetirizine EG 10mg Tabletten - Koop Zyrtec Generiek in België

Zyrtec Generiek is een effectieve allergiemedicatie die helpt bij het verlichten van symptomen zoals niezen, jeukende ogen, en een loopneus. Het biedt snelle verlichting voor mensen die last hebben van allergieën in Nederland, waardoor ze zich comfortabeler en vrijer kunnen voelen tijdens het hooikoortsseizoen.

Actief bestanddeel: Cetirizine

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Zyrtec Generiek

Productnaam Zyrtec Generiek
Actief Bestanddeel Cetirizinehydrochloride
Indicaties Allergische reacties, hooikoorts, chronische netelroos
Dosering 10 mg eenmaal daags
Werkingsduur 24 uur
Vorm Tabletten, vloeistof

Wat is Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek, met als actief bestanddeel cetirizinehydrochloride, is een effectief medicijn voor de behandeling van allergische symptomen zoals niezen, jeuk, loopneus en waterige ogen. Het wordt vaak gebruikt om hooikoorts en andere allergieën te bestrijden. Als generieke versie biedt het een kosteneffectief alternatief voor het merkmedicijn Zyrtec.

Dit geneesmiddel behoort tot de klasse van antihistaminica, die werken door het blokkeren van de werking van histamine, een stof in het lichaam die allergische symptomen veroorzaakt. Zyrtec Generiek is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten en vloeistof, waardoor het geschikt is voor verschillende leeftijdsgroepen en voorkeuren.

Naast de behandeling van seizoensgebonden allergieën, wordt Zyrtec Generiek ook gebruikt voor de behandeling van chronische netelroos en andere allergische huidaandoeningen. Het biedt snelle verlichting van symptomen en wordt over het algemeen goed verdragen door de meeste patiënten.

Waarom Kiezen voor Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek biedt dezelfde effectiviteit als het merkproduct maar tegen een lagere prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die langdurige behandeling nodig hebben. Bovendien heeft het een lage kans op slaperigheid, een veelvoorkomend probleem bij veel andere antihistaminica, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.

De veelzijdigheid van het medicijn, beschikbaar in zowel tabletten als vloeibare vorm, maakt het toegankelijk voor alle leeftijden en gebruikers met verschillende voorkeuren. Daarnaast is Zyrtec Generiek snelwerkend, wat betekent dat de symptomen van allergieën snel verlicht kunnen worden na inname.

De effectiviteit van Zyrtec Generiek bij een breed scala aan allergische aandoeningen maakt het een betrouwbare keuze. Van seizoensgebonden allergieën tot chronische huidaandoeningen, Zyrtec Generiek biedt consistente en effectieve verlichting.

Hoe Werkt Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek bevat cetirizinehydrochloride, een antihistaminicum dat de effecten van histamine in het lichaam vermindert. Histamine speelt een sleutelrol bij allergische reacties, en door deze te blokkeren, helpt Zyrtec Generiek symptomen zoals niezen, jeuk en loopneus te verminderen.

Dit medicijn begint te werken binnen een uur na inname, waardoor het een snelle oplossing biedt voor acute allergische symptomen. De effecten van een enkele dosis kunnen tot 24 uur aanhouden, wat dagelijkse verlichting biedt zonder de noodzaak voor frequente dosering.

In tegenstelling tot sommige andere antihistaminica, veroorzaakt Zyrtec Generiek minder slaperigheid, wat het een goede keuze maakt voor mensen die actief moeten blijven gedurende de dag.

Gebruiksaanwijzing van Zyrtec Generiek

Dosering en Toediening

Zyrtec Generiek wordt meestal eenmaal daags ingenomen, met of zonder voedsel. De standaarddosering voor volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar is 10 mg. Voor jongere kinderen kan de dosering lager zijn en moet deze worden aangepast op basis van leeftijd en gewicht.

De tabletten dienen heel te worden doorgeslikt met water, terwijl de vloeibare vorm van Zyrtec Generiek een alternatief biedt voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen. Het is belangrijk om de instructies van de arts of de aanwijzingen op het etiket nauwkeurig te volgen.

Instructies voor Speciale Gevallen

Bij patiënten met nier- of leverproblemen kan een aanpassing van de dosering nodig zijn. Het is essentieel om een arts te raadplegen voordat u Zyrtec Generiek inneemt als u lijdt aan chronische gezondheidsproblemen of andere medicijnen gebruikt.

Voor zwangere of zogende vrouwen wordt geadviseerd om een arts te raadplegen voordat ze Zyrtec Generiek gebruiken, omdat de effecten op de foetus of baby niet volledig bekend zijn.

Interactie met Andere Medicijnen

Zyrtec Generiek kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder andere antihistaminica, slaapmiddelen, en sommige pijnstillers. Deze interacties kunnen de effectiviteit van de medicijnen beïnvloeden of bijwerkingen verergeren.

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen, inclusief vrij verkrijgbare geneesmiddelen en kruidensupplementen, die u gebruikt voordat u Zyrtec Generiek inneemt.

Alcohol kan de slaperigheid veroorzaakt door Zyrtec Generiek verergeren, dus het wordt geadviseerd om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van dit medicijn.

Bijwerkingen van Zyrtec Generiek

Gemeenschappelijke Bijwerkingen

 • Slaperigheid
 • Droge mond
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid

Zeldzame Bijwerkingen

 • Allergische reacties zoals huiduitslag, jeuk, zwelling
 • Extreme vermoeidheid of verwarring
 • Problemen met zien
 • Moeilijkheden met plassen

Veelgestelde Vragen over Zyrtec Generiek

[FAQ-sectie met vragen en antwoorden over Zyrtec Generiek]

Online Aankoop van Zyrtec Generiek

Waarom Online Kopen?

Online kopen van Zyrtec Generiek biedt gemak en vaak lagere prijzen vergeleken met fysieke apotheken. Het stelt klanten ook in staat om producten discreet en vanuit het comfort van hun eigen huis aan te schaffen.

Hoe Online Bestellen?

Om Zyrtec Generiek online te bestellen, zoekt u een betrouwbare apotheek, selecteert u het gewenste product en vult u de nodige details in. Zorg ervoor dat u een recept heeft indien nodig en lees de leveringsvoorwaarden zorgvuldig door.

Zyrtec Generiek in Verschillende Vormen

Zyrtec Generiek is beschikbaar in tabletvorm en als orale oplossing, waardoor het toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en voorkeuren. De keuze tussen deze vormen hangt af van persoonlijke voorkeur en medische behoeften.

Advies en Ondersteuning

Voor meer informatie en advies over Zyrtec Generiek, kunt u contact opnemen met uw arts of apotheker. Zij kunnen u begeleiden over de juiste dosering, gebruik en mogelijke interacties met andere medicijnen.

FAQs for Zyrtec Generiek

Question 1: What is Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek is a generic version of the popular allergy medication Zyrtec. It contains the active ingredient cetirizine hydrochloride and is used to relieve allergy symptoms such as sneezing, runny nose, itchy or watery eyes, and itching of the throat or nose.

Question 2: How do I take Zyrtec Generiek?

For adults and children over 12 years old, the recommended dose of Zyrtec Generiek is usually one tablet (10mg) per day. Follow the instructions on the packaging or as directed by your healthcare provider. Consult a healthcare professional for children under 12.

Question 3: Are there any side effects of Zyrtec Generiek?

Zyrtec Generiek may cause some side effects, including drowsiness, dry mouth, and headache. These side effects are usually mild. If you experience any severe or unusual side effects, consult your healthcare provider.

Question 4: Is Zyrtec Generiek available in Belgium?

Yes, Zyrtec Generiek is available in Belgium. You can find it at most pharmacies and drugstores without a prescription. It's an over-the-counter medication commonly used for allergy relief.

Question 5: Can I take Zyrtec Generiek with other medications?

It's important to consult with your healthcare provider or pharmacist before taking Zyrtec Generiek with other medications, especially if you are already taking prescription drugs or have underlying medical conditions. They can provide guidance on potential interactions and the best approach to managing your allergies.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA