Winkelwagen 0
Koop Cipro Generiek zonder recept in België

Koop Cipro Generiek zonder recept in België

Cipro Generiek is a generic medication that is used to treat various bacterial infections. It works by stopping the growth of bacteria, helping to alleviate symptoms and promote recovery.

Actief bestanddeel: Ciprofloxacin

 • Verzending 4-9 dagen
 • Betaling
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Gratis levering voor bestellingen boven €200.00

Cipro Generiek

NaamCipro Generiek
Werkzame StofCiprofloxacine
VormTabletten
Dosering250 mg, 500 mg, en 750 mg
IndicatiesInfecties, zoals urineweginfecties, luchtweginfecties
Contra-indicatiesZwangerschap, epilepsie, peesontsteking
BijwerkingenMaag-darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid
InteractiesAntacida, ijzerpreparaten, calciumsupplementen
VoorschriftZonder recept verkrijgbaar

Overzicht en Kenmerken van Cipro Generiek

Cipro Generiek is een antibioticum dat behoort tot de groep fluorchinolonen. Het wordt vooral gebruikt voor de behandeling van diverse bacteriële infecties. Dit medicijn is effectief tegen een breed scala aan bacteriën en is een populaire keuze in de medische praktijk vanwege zijn vermogen om snel in het lichaam te werken.

De generieke vorm van Ciprofloxacine biedt een kosteneffectief alternatief voor de merknaam Cipro, met dezelfde werkzaamheid en veiligheid. Het is verkrijgbaar in verschillende doseringen, waardoor het aanpasbaar is aan verschillende soorten en ernst van infecties. Cipro Generiek is zonder recept verkrijgbaar in België, wat het toegankelijk maakt voor mensen die snelle verlichting van infecties zoeken.

Wat is Cipro Generiek?

Cipro Generiek is een generieke versie van het antibioticum Ciprofloxacine. Het wordt gebruikt om een verscheidenheid aan bacteriële infecties te behandelen, waaronder die van de huid, de longen, de luchtwegen, de botten en de gewrichten, evenals urineweginfecties. Dit medicijn is bijzonder effectief tegen bacteriën die resistent zijn tegen andere antibiotica.

Als een breed-spectrum antibioticum is Cipro Generiek in staat om zowel Gram-positieve als Gram-negatieve bacteriën te bestrijden. Dit maakt het een waardevolle optie in de behandeling van infecties waarbij de exacte bacterie niet direct geïdentificeerd kan worden. Het is echter belangrijk om dit medicijn alleen te gebruiken onder begeleiding van een gezondheidsprofessional, aangezien onjuist gebruik kan leiden tot resistentie.

Werkzame Stof en Samenstelling

Cipro Generiek bevat de werkzame stof Ciprofloxacine, een krachtig antibioticum dat behoort tot de fluorchinolonenklasse. Deze stof is effectief in het stoppen van de groei van bacteriën door het verstoren van hun DNA-replicatieproces. De tabletten zijn verkrijgbaar in doseringen van 250 mg, 500 mg, en 750 mg, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten infecties.

De samenstelling van Cipro Generiek zorgt voor een snelle absorptie in het lichaam, wat resulteert in een snel begin van de werking. De biologische beschikbaarheid van dit medicijn is hoog, wat betekent dat een groot deel van de werkzame stof actief is in het lichaam, wat leidt tot effectieve bestrijding van infecties.

Indicaties voor Gebruik

Cipro Generiek is geïndiceerd voor de behandeling van verschillende soorten bacteriële infecties. Het wordt vaak voorgeschreven voor urineweginfecties, luchtweginfecties, gastro-intestinale infecties, en infecties van de huid en weke delen. Het is ook effectief in het behandelen van bot- en gewrichtsinfecties, en kan worden gebruikt voor de behandeling van bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen.

Naast de behandeling van specifieke infecties, wordt Cipro Generiek soms gebruikt voor preventieve doeleinden in situaties waar een hoog risico op bacteriële infectie bestaat. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat Cipro Generiek niet effectief is tegen virale infecties, zoals de gewone verkoudheid of griep.

Hoe Werkt Cipro Generiek?

Cipro Generiek werkt door de groei en vermenigvuldiging van bacteriën te remmen. Het doet dit door in te grijpen in het DNA-gyrase enzym, dat essentieel is voor bacteriële DNA-replicatie. Dit leidt tot het afbreken van het bacteriële DNA en uiteindelijk tot de dood van de bacterie.

Dit mechanisme maakt Cipro Generiek bijzonder effectief tegen een breed scala aan bacteriën. Het is een van de krachtigste antibiotica in zijn klasse en wordt vaak gebruikt als een laatste redmiddel wanneer andere antibiotica falen. Dit komt omdat het een breed scala aan bacteriële soorten kan aanpakken, waaronder enkele die resistent zijn tegen andere antibiotica.

Werkingsmechanisme van Ciprofloxacine

Ciprofloxacine, de werkzame stof in Cipro Generiek, is een fluoroquinolon antibioticum dat werkt door het remmen van twee enzymen, DNA-gyrase en topoisomerase IV. Deze enzymen zijn cruciaal voor de replicatie, transcriptie, en reparatie van bacterieel DNA. Door deze enzymen te blokkeren, voorkomt Ciprofloxacine effectief de groei en replicatie van bacteriën.

Het werkingsmechanisme van Ciprofloxacine onderscheidt zich van dat van andere antibiotica, wat het een waardevolle optie maakt in de behandeling van infecties veroorzaakt door bacteriën die resistent zijn tegen meer conventionele behandelingen. Het wordt snel geabsorbeerd na orale inname en bereikt hoge concentraties in verschillende weefsels, waardoor het effectief is tegen infecties in verschillende delen van het lichaam.

Hoe te Gebruiken

Cipro Generiek dient strikt te worden gebruikt volgens de aanwijzingen van een gezondheidsprofessional. De dosering en de duur van de behandeling hangen af van de aard en ernst van de infectie, evenals van de leeftijd, het gewicht, en de nierfunctie van de patiënt.

Het is belangrijk om de volledige kuur van Cipro Generiek af te maken, zelfs als de symptomen vroegtijdig verbeteren. Dit helpt om ervoor te zorgen dat alle bacteriën worden uitgeroeid en vermindert het risico op het ontwikkelen van resistentie tegen het medicijn.

Gebruiksaanwijzing en Dosering

Cipro Generiek tabletten moeten oraal worden ingenomen met een vol glas water. Ze kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen, maar het is belangrijk om ze niet te nemen met zuivelproducten of mineraalsupplementen, aangezien deze de opname van het medicijn kunnen beïnvloeden. De gebruikelijke dosering voor volwassenen varieert van 250 mg tot 750 mg tweemaal daags, afhankelijk van de infectie.

Bij patiënten met verminderde nierfunctie kan een lagere dosering nodig zijn. Het is ook belangrijk om tijdens de behandeling met Cipro Generiek gehydrateerd te blijven door voldoende vloeistoffen te drinken.

Aanbevelingen voor Gebruikbehandeling van verschillende bacteriële infecties en moet worden gebruikt volgens de aanwijzingen van een arts. Het is belangrijk om de volledige kuur af te maken, zelfs als de symptomen verbeteren, om de kans op resistentie te verkleinen. Patiënten moeten zich bewust zijn van de mogelijke interacties met andere medicijnen en supplementen.

Terwijl u Cipro Generiek gebruikt, vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht of UV-licht, aangezien dit medicijn de gevoeligheid voor zonlicht kan verhogen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals peesontsteking of ernstige allergische reacties.

Bijzondere Instructies

Bijzondere instructies voor het gebruik van Cipro Generiek omvatten het vermijden van het medicijn bij bekende allergie voor ciprofloxacine of andere fluoroquinolonen. Patiënten met een voorgeschiedenis van peesproblemen, hartproblemen, of myasthenia gravis moeten dit medicijn met voorzichtigheid gebruiken.

Het is ook belangrijk om tijdens de behandeling alcoholgebruik te vermijden, aangezien dit de effectiviteit van het medicijn kan beïnvloeden en het risico op bijwerkingen kan verhogen. Patiënten die andere medicijnen gebruiken, zoals bloedverdunners of bepaalde antidiabetica, moeten hun arts raadplegen over mogelijke interacties.

Mogelijke Bijwerkingen

Cipro Generiek wordt over het algemeen goed verdragen, maar zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Deze kunnen variëren van mild tot ernstig, en het is belangrijk om medisch advies in te winnen als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Veelvoorkomende bijwerkingen van Cipro Generiek zijn onder meer misselijkheid, diarree, hoofdpijn, en duizeligheid. Deze zijn meestal mild en verdwijnen vaak na het aanpassen van de dosering of na voltooiing van de kuur.

Veelvoorkomende Bijwerkingen

 • Misselijkheid en braken
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Maag-darmklachten
 • Huiduitslag

Zeldzame en Ernstige Bijwerkingen

 • Tendinitis en peesruptuur
 • Zenuwbeschadiging die kan leiden tot pijn, branderigheid, tintelingen
 • Ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie en huidreacties
 • Leverproblemen
 • Psychische reacties, waaronder verwarring en hallucinaties
 • Verhoogde gevoeligheid voor zonlicht

Interacties en Contra-indicaties

Cipro Generiek kan interageren met een aantal andere medicijnen en gezondheidstoestanden, wat de effectiviteit kan beïnvloeden of het risico op bijwerkingen kan verhogen. Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen, supplementen en gezondheidsproblemen voordat u met de behandeling begint.

Contra-indicaties voor het gebruik van Cipro Generiek zijn onder meer een voorgeschiedenis van allergische reacties op ciprofloxacine of andere fluoroquinolonen, en bepaalde aandoeningen zoals ernstige nier- of leverproblemen.

Interacties met Andere Medicijnen

 • Antacida en supplementen die magnesium, calcium of ijzer bevatten, kunnen de absorptie van Cipro Generiek verminderen.
 • Bepaalde bloedverdunners kunnen een verhoogd bloedingsrisico veroorzaken wanneer ze samen met Cipro Generiek worden gebruikt.
 • NSAID's kunnen het risico op aanvallen verhogen bij gebruik in combinatie met Cipro Generiek.

Contra-indicaties en Voorzorgsmaatregelen

Contra-indicaties voor het gebruik van Cipro Generiek omvatten zwangerschap, borstvoeding, en een voorgeschiedenis van tendinitis of peesruptuur geassocieerd met het gebruik van fluoroquinolonen. Patiënten met een voorgeschiedenis van epilepsie of andere centrale zenuwstelselaandoeningen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van dit medicijn.

Voorzorgsmaatregelen zijn onder meer het vermijden van overmatige blootstelling aan zonlicht en het informeren van de arts over eventuele bestaande gezondheidsproblemen, zoals nier- of leveraandoeningen, voor aanvang van de behandeling.

Speciale Gebruiksomstandigheden

Cipro Generiek moet met speciale overwegingen worden gebruikt in bepaalde situaties. Het is belangrijk om de richtlijnen van een arts te volgen en te overleggen over eventuele bijzondere omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het gebruik van dit medicijn.

Speciale overwegingen zijn onder meer het gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding, evenals de mogelijke invloed op de rijvaardigheid en het bedienen van machines.

Gebruik Tijdens Zwangerschap en Borstvoeding

Cipro Generiek wordt over het algemeen niet aanbevolen voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding vanwege het potentiële risico op schade aan de foetus of de zuigeling. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten alternatieve behandelingen overwegen en overleggen met hun arts.

Het is belangrijk om de risico's en voordelen van het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap of borstvoeding grondig te bespreken met een gezondheidsprofessional.

Invloed op Rijvaardigheid en Machinebediening

Cipro Generiek kan bij sommige patiënten duizeligheid of andere bijwerkingen veroorzaken die de alertheid kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om te weten hoe u op het medicijn reageert voordat u gaat rijden of machines bedient. Indien u duizeligheid of visuele stoornissen ervaart, vermijd dan activiteiten die mentale alertheid vereisen.

Prijs en Verkrijgbaarheid

Cipro Generiek is in België verkrijgbaar zonder recept en is vaak goedkoper dan de merknaam Cipro. De prijs kan variëren afhankelijk van de dosering en de verpakkingsgrootte.

Dit medicijn is breed beschikbaar in apotheken en online drogisterijen, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor patiënten die een effectieve behandeling voor hun infecties zoeken.

Prijs van Cipro Generiek in België

De prijs van Cipro Generiek kan variëren afhankelijk van de apotheek en de gekozen dosering. Het is over het algemeen voordeliger dan de merknaamversie en wordt vaak gedekt door zorgverzekeringen.

Om de beste prijs te vinden, kan het nuttig zijn om prijzen bij verschillende apotheken te vergelijken, zowel online als offline.

Het gemak van de beschikbaarheid zonder recept maakt Cipro Generiek een toegankelijke optie voor veel patiënten. Echter, het wordt sterk aanbevolen om medisch advies in te winnen alvorens dit medicijn te gebruiken, vooral in gevallen van ernstige of langdurige infecties.

Alternatieve Antibiotica

Hoewel Cipro Generiek effectief is voor vele soorten infecties, zijn er situaties waarin alternatieve antibiotica mogelijk geschikter zijn. Dit kan zijn vanwege specifieke bacteriën, allergieën voor ciprofloxacine, of de aanwezigheid van contra-indicaties.

Er zijn verschillende andere antibiotica beschikbaar die kunnen worden gebruikt als alternatieven voor Cipro Generiek, afhankelijk van de specifieke behoeften en medische geschiedenis van de patiënt.

Vergelijkbare Medicijnen en Alternatieven

 • Levofloxacine: Een ander fluoroquinolon antibioticum, effectief tegen een vergelijkbaar spectrum van bacteriën.
 • Amoxicilline: Een penicilline-antibioticum, vaak gebruikt voor urineweginfecties en luchtweginfecties.
 • Azitromycine: Een macrolide antibioticum, gebruikt voor bepaalde soorten luchtweginfecties en huidinfecties.
 • Doxycycline: Een tetracycline-antibioticum, effectief voor een breed scala aan infecties, waaronder sommige seksueel overdraagbare aandoeningen.

Veelgestelde Vragen

Bij het overwegen van Cipro Generiek hebben patiënten vaak verschillende vragen over het gebruik, de effectiviteit en de veiligheid van het medicijn. Het is belangrijk om betrouwbare informatie te verstrekken om patiënten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun behandeling.

Antwoorden op Veelgestelde Vragen over Cipro Generiek

1. Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Cipro Generiek?
Het wordt aanbevolen om alcoholgebruik te vermijden tijdens de behandeling met Cipro Generiek, omdat alcohol de effectiviteit van het medicijn kan verminderen en het risico op bijwerkingen kan verhogen.

2. Hoe snel werkt Cipro Generiek?
Cipro Generiek begint over het algemeen binnen enkele uren na inname te werken. De volledige effecten zijn echter mogelijk pas na enkele dagen merkbaar, afhankelijk van de aard van de infectie.

3. Is Cipro Generiek veilig voor kinderen?
Cipro Generiek wordt over het algemeen niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen vanwege het risico op gewrichts- en peesproblemen. Het gebruik bij kinderen moet nauwgezet worden begeleid door een arts.

Contact en Advies

Het is belangrijk om professioneel medisch advies in te winnen alvorens Cipro Generiek te gebruiken. Voor vragen of zorgen over dit medicijn, neem contact op met een gekwalificeerde gezondheidszorgverlener.

Neem Contact op met de Apotheek

Voor algemene vragen over de beschikbaarheid en prijzen van Cipro Generiek, kunt u contact opnemen met uw lokale apotheek. Zij kunnen u ook adviseren over de juiste dosering en het juiste gebruik van dit medicijn.

Advies van de Apotheker

Een apotheker kan waardevol advies en informatie bieden over het gebruik van Cipro Generiek, mogelijke bijwerkingen, en interacties met andere medicijnen. Zij kunnen u ook helpen bij het begrijpen van de instructies en voorzorgsmaatregelen die bij dit medicijn horen.

FAQs for Cipro Generiek

1. Wat is Cipro Generiek?

Cipro Generiek is een generieke vorm van het medicijn Ciprofloxacin. Het is een antibioticum dat wordt gebruikt om verschillende bacteriële infecties te behandelen, zoals urineweginfecties, luchtweginfecties en huidinfecties.

2. Hoe moet ik Cipro Generiek innemen?

Neem Cipro Generiek precies zoals voorgeschreven door uw arts. De dosering en duur van de behandeling kunnen variëren afhankelijk van de aard en ernst van uw infectie. Volg de aanwijzingen op het etiket van uw geneesmiddel zorgvuldig op.

3. Zijn er mogelijke bijwerkingen van Cipro Generiek?

Ja, net als bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van Cipro Generiek zijn maagklachten, diarree, hoofdpijn en huiduitslag. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

4. Kan ik Cipro Generiek gebruiken als ik zwanger ben?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden voordat u Cipro Generiek gebruikt. Uw arts zal de mogelijke risico's en voordelen evalueren en u adviseren over het juiste gebruik van het medicijn tijdens de zwangerschap.

Maak je eigen beoordeling

Website cijfer
Verzenden Tevredenheid
Prijs / Prestatie
Aanbeveling
CAPTCHA